Εάν δεν λάβατε την ανεμοβλογιά τότε, θα μπορούσατε να πάρετε τον έρπητα ζωστήρα τώρα

Posted on Updated on

Οι τάσεις αυξάνονται παρουσία του έρπητα ζωστήρα διεθνώς γενικά αλλά ιδιαίτερα στην ΕλλάδαΤα Συμπτώματα Του Έρπητα Ζωστήρα

Αυτό μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στο πρόγραμμα εμβολιασμού που εισήχθη στην Ελλάδα το 2005 για παιδιά. Οι ερευνητές μελετούν με την πάροδο του χρόνου τη σχέση με τους πόρους υγειονομικής περίθαλψης και τις αλλαγές με την παρουσία του έρπητα ζωστήρα.

Ο έρπης ζωστήρας φαίνεται να έχει σημαντικό βάρος στην Ελλάδα καθώς η ασθένεια αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Η αύξηση της εμφάνισης της νόσου παρατηρείται τόσο πριν όσο και μετά τον καθολικό εμβολιασμό το 2005. Η εμφάνιση του έρπητα ζωστήρα παρατηρείται κυρίως στον ηλικιωμένο πληθυσμό των ανθρώπων. Το βάρος που βαρύνει τον έρπητα ζωστήρα στην Ελλάδα μαζί με τον προχωρημένο γηράσκοντα πληθυσμό έχουν υπαλλήλους υγειονομικής περίθαλψης να εξετάσουν το ενδεχόμενο εισαγωγής εμβολιασμού του έρπητα ζωστήρα στον ηλικιωμένο πληθυσμό.

Η νόσος του έρπητα ζωστήρα είναι μια εξουθενωτική νευρική ασθένεια που βρίσκεται αδρανής στο σώμα ενός ατόμου για χρόνια

Το νευρικό συστατικό της νόσου ενεργοποιείται από διάφορους παράγοντες και εξελίσσεται σε έρπητα ζωστήρα αργότερα στην ηλικία. Το νευρικό συστατικό που βρίσκεται αδρανές στο σώμα είναι ο ιός της ανεμευλογιάς ζωστήρα που σχετίζεται άμεσα με ένα άτομο που έχει ανεμοβλογιά κατά την παιδική ηλικία του. Έχει παρατηρηθεί σημαντική παρουσία έρπητα ζωστήρα σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω. Υποτίθεται ότι αυτό οφείλεται κυρίως στην ασυλία των ηλικιωμένων που τείνουν να μειώνονται καθώς γερνούν. Ο έρπης ζωστήρας έχει δείξει ότι έχει το 70 τοις εκατό των εστιών του που συμβαίνουν μετά την ηλικία των 50 ετών. Έχει διαπιστωθεί ότι περίπου το 50 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας 85 ετών και άνω έχουν βιώσει έρπητα ζωστήρα τουλάχιστον μία φορά ήδη. Ο έρπης ζωστήρας έχει αποδειχθεί σημαντική επιβάρυνση για την Ελλάδα λόγω του ποσοστού στο οποίο οι άνθρωποι νοσηλεύονται ενώ η ασθένεια είναι ενεργή. Κατά συνέπεια, τα νοσοκομειακά ποσοστά δεν θεωρούνται σημαντικά με την παρουσία της ανεμευλογιάς που σχετίζεται με την ανεμοβλογιά στα παιδιά. Ο έρπης ζωστήρες έχει αποδειχθεί ότι έχει πολύ περισσότερες επιπλοκές που σχετίζονται με αυτό από την ανεμοβλογιά. Μία από τις κύριες επιπλοκές που εμφανίζονται με τον έρπητα ζωστήρα είναι τα νευρολογικά ζητήματα που αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο των περιπτώσεων που προκαλούν τα άτομα να νοσηλευτούν.

Με τη σημαντική αύξηση της παρουσίας του έρπητα ζωστήρα, τίθεται υπό αμφισβήτηση εάν η φυσιολογική σύνθεση του έρπητα ζωστήρα έχει μεταμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου που θα προκαλούσε την αύξηση των ατόμων που βιώνουν την ασθένεια. Είναι γνωστό ότι η παρουσία του έρπητα ζωστήρα εξαρτάται από την ποσότητα των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον ιό της ανεμευλογιάς ζωστήρα στο παρελθόν, καθώς αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας για το εάν ο ιός είναι πιθανό να επανενεργοποιηθεί στο σώμα κάποιου.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η έκθεση στον ιό της ανεμευλογιάς θα προκαλέσει μια φυσική αιτία του ανοσοποιητικού συστήματος να είναι ισχυρότερο και θα αποτρέψει την πιθανή επανενεργοποίηση να προκαλέσει τον έρπητα ζωστήρα

Έχοντας αυτό κατά νου, θεωρείται ότι ο εμβολιασμός για ανεμευλογιά που είναι καθολικός μειώνει την έκθεση των άγριων τύπων της ανεμευλογιάς αλλά αυξάνει τις αλλαγές για την ανεμευλογιά που είναι αδρανής για να επανενεργοποιηθεί. Η επανενεργοποίηση της ανεμευλογιάς έχει παρατηρηθεί ότι έχει αυξηθεί από την εισαγωγή της καθολικής ανοσοποίησης. Η τάση της αυξανόμενης παρουσίας έρπητα ζωστήρα έχει παρατηρηθεί σε όλες τις περιοχές του κόσμου που έχουν εφαρμόσει το γενικό εμβόλιο ανεμευλογιάς ζωστήρα. Δυστυχώς, οι τάσεις της παρουσίας του έρπητα ζωστήρα προηγούνται της εισαγωγής του καθολικού εμβολιασμού, οπότε καθιστά δύσκολη την πραγματοποίηση προβλέψεων σχετικά με τον παράγοντα για τον οποίο ο έρπης ζωστήρας αυξάνεται σε περιστατικά.

Οι Έλληνες που αισθάνονται ότι πιάνουν έρπητα ζωστήρα ή βιώνουν ένα ξέσπασμα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να πιάσουν τον ιό της ανεμευλογιάς ζωστήρα μόνο όταν είναι ενεργός κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της ανεμοβλογιάς

Υποτίθεται ότι η καθολική ανοσοποίηση είναι αποτελεσματική κατά της απόκτησης του ιού της ανεμευλογιάς ζωστήρα, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματική όταν έχετε ήδη τον ιό στο σύστημά σας και λάβετε τον εμβολιασμό σε μεταγενέστερο στάδιο της ζωής. Εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακό για τους ερευνητές και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης ότι η συχνότητα εμφάνισης έρπητα ζωστήρα αυξάνεται ακόμη και με τη βοήθεια του εμβολίου. Ενώ ο έρπης ζωστήρας συνεχίζει να επηρεάζει το σύστημα υγείας της Ελλάδας, οι ερευνητές εργάζονται επιμελώς για να βρουν λύση σε αυτήν την αυξανόμενη ανησυχία για την υγεία.

4 thoughts on “Εάν δεν λάβατε την ανεμοβλογιά τότε, θα μπορούσατε να πάρετε τον έρπητα ζωστήρα τώρα

  Aimilios Antonopoulos said:
  1 Ιανουαρίου, 2021 at 9:20 πμ

  Η ζωή μου ήταν σοβαρά φοβερή, προτού ένας πρώην δικός μου, δυστυχώς, μου έδωσε τον Herpes-Zoster. Είναι ενοχλητικό και δεν μου αρέσει καν να κάνω ραντεβού πια λόγω του άγχους του ενδεχομένου να πω σε έναν συνεργάτη ότι έχω Herpes-Zoster. Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες εκεί έξω που πιστεύουν οι άνθρωποι και οι περισσότερες από αυτές είναι άδικες για μένα. Είμαι ένας άντρας που προσελκύεται σεξουαλικά από οποιαδήποτε γυναίκα που φαίνεται καλή και δεν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου ή να ζήσω τη ζωή που θα ήθελα αν δεν ήταν για τον Herpes-Zoster. Ευτυχώς όμως, μίλησα με τον γιατρό μου σχετικά με τις επιλογές μου για τη διαχείριση των επιδημιών Herpes-Zoster και με τη βοήθεια νέων θεραπειών, είμαι βέβαιος ότι μια μέρα θα ανακτήσω την προηγούμενη μου κατάσταση ως stud και player.

  Silas Doukas said:
  3 Ιανουαρίου, 2021 at 11:45 πμ

  Η εξαιρετική πολύ διαφωτιστική εμπειρία μπορεί να με βοηθήσει να αποτρέψω τη ζώνη του έρπητα και επίσης να βοηθήσω άλλους ανθρώπους και η μητέρα μου είναι ηλικιωμένη και μπορεί να έχει.

  Elias Gounaris said:
  4 Ιανουαρίου, 2021 at 2:08 μμ

  Το να έχεις Herpes Zoster όλα αυτά τα χρόνια σίγουρα δεν ήταν εύκολο. Ήταν δύσκολο να κάνεις πολλά πράγματα που θα ήταν εύκολο για άλλους ανθρώπους να κάνουν. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να κάνω σεξουαλικές σχέσεις με την όμορφη σύζυγό μου, λόγω του Herpes Zoster. Είναι αρκετά τραγικό, γιατί η γυναίκα μου είναι πολύ σέξι. Μερικές φορές πρέπει να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τον αδερφό μου, γιατί δεν μπορώ να κάνω σεξουαλικές σχέσεις μαζί της. Έχω τον Herpes Zoster από το 1992 και ήταν πολύ δύσκολο να το ξεφορτωθώ. Προσπάθησα να κάνω μπάνιο κάθε μέρα για να ξεπλύνω τον Έρπη Ζόστερ μου, αλλά αυτό το έκανε πολύ χειρότερο. είμαι πολύ φαγούρα όλη την ώρα και είμαι επίσης με τεράστιο πόνο. Το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να καθίσω στον καναπέ τρώγοντας παγωτό και να παρακολουθώ τηλεόραση. Μερικές φορές εύχομαι ο σκύλος μου να έχει τον Έρπη Ζόστερ αντί για μένα, γιατί τότε θα μπορούσα να κάνω σεξ με τη γυναίκα μου. Έχοντας τον Herpes Zoster είναι τα λάκκα, φίλε

  Adam Macris said:
  4 Ιανουαρίου, 2021 at 4:28 μμ

  Ο ασθενής ανέφερε ιστορικό λοίμωξης από τον ιό της ανεμευλογιάς ζωστήρα (VZV) κατά την παιδική ηλικία. … ως δύο ξεχωριστές οντότητες: ανεμοβλογιά (η κύρια λοίμωξη) και έρπης ζωστήρας (επίσης … Αυτός ο πόνος μπορεί να προηγηθεί της έκρηξης και μπορεί να συνεχιστεί για εβδομάδες ή μήνες. … Οι βλάβες του έρπητα ζωστήρα είναι συνήθως λιγότερο μεταδοτικές από αυτές που εμφανίζονται Ο έρπητας ζωστήρας προκαλείται από τον ιό της ανεμευλογιάς-ζωστήρα – τον ίδιο ιό που προκαλεί ανεμοβλογιά. … Εξαιτίας αυτού, ο έρπητας ζωστήρας είναι επίσης γνωστός ως έρπης ζωστήρας. Αλλά ο ιός που προκαλεί ανεμοβλογιά και έρπητα ζωστήρα δεν είναι ο ίδιος ιός που ευθύνεται για κρύες πληγές ή έρπης των γεννητικών οργάνων, μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. Η δερματίτιδα επαφής μπορεί να παραπλανηθεί για έρπητα Η δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια δερματική κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει κόκκινο, φαγούρα, ραγισμένο, ξηρό ή φολιδωτό δέρμα, φουσκάλες ή εξάνθημα. Όπως ο έρπης, επαναλαμβάνεται και ενώ δεν είναι STD, όταν εμφανίζεται στο στόμα ή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, μπορεί να είναι λάθος για τον έρπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *