Η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου αποφέρει σημαντικά ευρήματα για τον καρκίνο του προστάτη

Posted on Updated on

Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για τον καρκίνο του προστάτη

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον καρκίνο του προστάτη, και συγκεκριμένα τι μπορείτε να κάνετε για αυτό εάν είστε από την Ελλάδα. Το να ανακαλύπτετε ότι έχετε καρκίνο του προστάτη είναι θλιβερό. Σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορείτε να σχεδιάσετε ή να περιμένετε, αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να το περάσετε μόνοι σας. Πρώτα απ 'όλα, αν νομίζετε ότι έχετε καρκίνο του προστάτη εδώ είναι μερικά από τα πρώτα συμπτώματα που πρέπει να ελέγξετε.

Συμπτώματα

Στην αρχή, μπορεί να μην έχετε καθόλου συμπτώματα. Διαφέρουν επίσης από άτομο σε άτομο, οπότε αυτός δεν είναι εξαντλητικός κατάλογος όλων των πρώιμων συμπτωμάτων. Μερικά από τα σημάδια περιλαμβάνουν κάψιμο ή πόνο κατά την ούρηση, δυσκολία στην ούρηση, συχνές παροτρύνσεις να πάει στο μπάνιο τη νύχτα, απώλεια ελέγχου της ουροδόχου κύστης, αίμα στο σπέρμα ή τα ούρα σας, επώδυνη εκσπερμάτωση ή δυσκολία στη λήψη ή στη συνέχεια στύση που είναι επίσης γνωστή ως στυτική δυσλειτουργία. Μερικά πιο προχωρημένα συμπτώματα μπορεί να είναι οίδημα στα πόδια σας, μούδιασμα στους γοφούς, τα πόδια ή τα πόδια σας ή οποιοδήποτε είδος οστικού πόνου που δεν εξαφανίζεται για λίγο. Επιπλέον, το πιο κοινό σημείο είναι η αύξηση του PSA του αίματος. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε κάποια από αυτά τα πρώτα σημάδια, υπάρχει μια δοκιμή αντιγόνου ειδικά για τον προστάτη που μπορείτε να κάνετε για να μετρήσετε τα επίπεδα PSA στο αίμα. Εάν υπάρχει υψηλή ανάγνωση, μπορεί να είναι ένδειξη πρώιμου καρκίνου του προστάτη.

Θεραπεία

Μπορεί επίσης να δείξει φλεγμονή σε ορισμένες περιπτώσεις. Επιπλέον, μπορεί να σας ζητηθεί να ολοκληρώσετε μια εξέταση ορθού επίσης για ένα δείγμα που θα σταλεί σε εργαστήριο για ανάλυση. Ο γιατρός μπορεί επίσης να κάνει βιοψία όπου αφαιρείται ένα δείγμα ιστού και εξετάζεται για τυχόν καρκινικά κύτταρα που υπάρχουν. Υπάρχουν μερικές επιλογές θεραπείας για όσους έχουν καρκίνο του προστάτη εάν διαγνωστεί νωρίς προτού μπορέσει να εξαπλωθεί ο καρκίνος. Τα κύτταρα του προστάτη αναπτύσσονται επίσης πολύ αργά, οπότε σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει ανάγκη για επείγουσα θεραπεία. Ορισμένες επιλογές περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ορμονική θεραπεία, κλινικές δοκιμές και ανοσοθεραπεία. Η χειρουργική επέμβαση είναι η πιο κοινή από τις αναφερόμενες θεραπείες και μπορεί να κυμαίνεται από ελάχιστα επεμβατική έως και σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, αφού οι γιατροί αφαιρέσουν ολόκληρο το παχύ έντερο.

Υπάρχουν επίσης άλλες διαθέσιμες υπηρεσίες, όπως:

  • Διαχείριση του πόνου
  • Διατροφική υποστήριξη
  • Υποστήριξη μυαλού-σώματος
  • Πνευματική υποστήριξη
  • Φυσική θεραπεία
  • Βελονισμός
  • Θεραπεία μασάζ
  • Θεραπεία αποκλεισμού νεύρων
  • Φάρμακα
  • Χειροπρακτική θεραπεία

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Πολλοί ασθενείς αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διατροφή τους και παρέχονται υπηρεσίες για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετά θρεπτικά συστατικά καθ 'όλη τη διάρκεια της θεραπείας σας. Οι ασθενείς έχουν την επιλογή να συναντηθούν με έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο και καθημερινούς στόχους και μια αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με βάση τις ατομικές ανάγκες κάθε ασθενούς. Θρεπτικά τρόφιμα θα προτείνονται σε όλη τη φροντίδα του καρκίνου σας. Ο στόχος αυτών των υπηρεσιών είναι να παραμείνετε όσο πιο υγιείς και δυνατοί.

Έγκαιρη ανίχνευση

Εάν βρεθεί νωρίς, ο γιατρός μπορεί να είναι σε θέση να το αφαιρέσει χρησιμοποιώντας μια τοπική εκτομή που δεν χρειάζεται να κόψετε την περιοχή της μέσης σας. Φυσικά, εξαρτάται από το πόσο σοβαρός και γρήγορος εξαπλώνεται ο καρκίνος και ο γιατρός σας θα είναι σε θέση να διαγνώσει ποια μέθοδος θα ήταν καλύτερη για κάθε άτομο. Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να ζήσετε στην Ελλάδα, γνωρίζετε ότι υπάρχουν γιατροί με υψηλή εξειδίκευση που θα μπορούν να σας βοηθήσουν σε κάθε βήμα. Η Ελλάδα είναι επίσης μεγάλη στις κλινικές διαχείρισης πόνου για να σας βοηθήσει να περάσετε από το στάδιο του καρκίνου σας. Ποτέ δεν θα είστε μόνοι και θα υπάρχει πάντα προσωπικό υποστήριξης που θα σας βοηθήσει στην πορεία.

Εξετάσεις

Τέλος, εάν πιστεύετε ότι έχετε κάποιο από τα πρώτα σημάδια ή έχετε καμιά ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά, επισκεφθείτε έναν ιατρό και μην καθυστερήσετε. Εάν είστε άνω των 50 ετών, θα πρέπει να αρχίσετε να δοκιμάζεστε όταν πηγαίνετε στις φυσικές εξετάσεις σας κάθε χρόνο για να κάνετε check in και να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει. Εάν έχετε υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη ή έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου, ίσως θελήσετε να επισκέπτεστε τον οικογενειακό σας γιατρό πιο συχνά και ακόμη και νωρίτερα από την ηλικία των 50 ετών.

Αφήστε μια απάντηση